Wednesday, 30 March 2016

Giveaway by Xechalogy

Haaaiii guysss !!!

Aku kembali dengan sebuah contest atau giveaway yang menyengat dan menarik perhatian aku.
Dan yeah aku jemput kaaauuu semua untuk join benda ni! JUST SIMPLE AS ABC!


Photobucket

*JUST CLICK BANNER OR PHOTO TO JOIN*

Here the  syarats!

  • Follow Xechalogy - done!
  • Copy banner dan buat satu entry - done!
  • Tag  2 atau 3 rakan - done!


  • Publish entry dan tinggalkan link dalam ruangan komen - done!


Lai lai laaii mari join gaiss! Best ni!!

Okay, got to go join tau jangan tak join! Daaa!

Sunday, 27 March 2016

Book Review: Bayang

Bayang.
Apa yang kau tahu tentang bayang?
Bermain bayang di sebalik api?
Bayangan kau sahaja atau realiti.

Assalamualaikum dan haaaiii semua!
Hari ini saya nak review satu buku dari lejen press bertajuk Bayang yang ditulis oleh Nami Cob Nobbler.


LOL AKU SENDIRI TAK TAHU BEGINI SERAM DIA PUNYA COVER HAHAHA!

Daripada tajuk yang satu itu, apa yang kau fikir?
Kalau aku.

"Dah kenapa bayang? Kenapa dengan bayang? Mesti pasal ilusi, bayangan, benda yang tak real. Tapi cerita pasal apa ni?"

So, aku terus pergi search kat google tengok review random orang lain. Ada pasal penyakit psikologi yang memang aku minat sangat sangat. Yes, aku memang minat dengan bidang psikologi. So, buku ni aku anggap macam batu loncatan *lol apa benda batu loncatan pula ni* untuk aku sebab benda yang aku minat kan.

Cerita ni buatkan kau berfikir.
Antara mana pihak yang benar dan salah.

Dan kau kena tahu, dendam takkan bawa ke mana. Even kau sendiri tak tahu yang kau sendiri sedang berdendam.

FYI, ini buku pertama yang aku baca dari LejenPress dan aku berpuas hati. Yang perlu dibaiki mungkin penggunaan bahasa inggeris yang kurang sikit hehe. Dan ada ya scene 18+ dah kau jangan narrow-minded sangat.

Tak dapat terima, go baca buku lain. Aku just review buku ni aje. Okay bye! Wassalam sahabat!



Nota kaki: Actually, ada lagi 8 buku sedang menanti untuk aku dibaca. Lol terlalu banyak ke macam mana? Hahahaha. Nvm, nanti aku baca dan aku review. Sebenarnya buku ni pun dah lama aku nak review. Dah lama jadi draft dan baru sekarang tangan aku laju nak menaip haha. Kay! Bye!
Wednesday, 23 March 2016

Abam Kie's First Giveaway

Hai assalamualaikum!
Aku sedang menaip jam 11.50 tengah malam.
Entahlah. Aku bosan.

So, sambil menunggu mata terlelap, eh ternampak giveaway ni.
Macaaamm best jek! So aku join laa huhu.

Korang pun meh la join sekali. Syarat simple je weh. Kau follow follow jew haha



Sila klik banner di atas jika mahu join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bersyukur kepada Allah kerana Abam Kie berjaya menganjurkan giveaway buat julung kalinya. Jutaan terima kasih kepada barisan rakan blogger yang sudi menaja giveaway ini.

Berikut adalah senarai hadiah yang bakal menanti para pemenang bertuah:

1. Top up RM10 X 1 pemenang oleh PeRdU cINta
2. Hijab pin dan Viscose Printed Wide Shawl X 1 pemenang oleh Aksara Biru
3. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Najwa Zahid
4. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Ayuni Rafilah
5. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Julia Jamaludin
6. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Mommy Irra
7. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Ina Zalina
8. Top up RM20 X 1 pemenang oleh Miss Fifi
9. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Cik Nor
10. Buku resepi X 2 pemenang oleh Abam Kie

Kawan2 nak join? Ikut je langkah2 di bawah ini satu-persatu:

1. Follow blog Abam Kie dan penaja2 berikut. Ini wajib dipatuhi, OK?

Abam Kie

ALL THE BLOG DONE FOLLOWED!

2. Add Google+ berikut jika anda ada profil Google+. Kira macam sunat la...

https://plus.google.com/117034001954441190127
https://plus.google.com/114654336399855954680
https://plus.google.com/115462385884702570492
https://www.google.com/+AyuniRafilah
https://plus.google.com/103791964943177272009
http://google.com/+irrayyandotcom
https://plus.google.com/u/0/103153723284562892818
https://plus.google.com/105160168417987334249
https://www.google.com/+AbeKie

DONE DONE DONE :D

3. Letakkan link www.irrayyan.com di dalam bloglist anda sehingga tamat giveway ini.

DONE :)

4. Buat entri bertajuk "Abam Kie's First Giveaway"

IMMA DONE!

5. Letak banner di atas di dalam entri GA anda dan backlinkkan ke blog ini. Atau kalau nak lebih mudah cuma copy and paste html code di bawah ini.

6. Publish your entry and leave your GA link in the comment form below.

7. Done!

P.S. Syarat2 tu nampak macam banyak tapi sila buat sikit2. Lama2 siap la tu. Terima kasih diatas kesabaran anda.......




So guys jomlaahh follow apa susah sangat? Jom jom jom! Jom heboh heboh!


Tuesday, 22 March 2016

Hadiah Giveaway dari Encik Kidal

Assalamualaikum!!
Bukak pintu woi aku nak masuk!
Nak share cerita ni haa.
Bukalah pintuuu huhu.

Aku cuma nak beri tahu terima kasih sangat sangat sebab aku dah terima hadiahnya.
Agak lama juga dah sampainya tapi baru harini berkesempatan nak post cerita.

So inilah dia. Comel sangat dan lawa aku suka!!











Alhamdulillah terima kasih sangat sangat. Maaflah gambar tak lawa mana. Handphone pun kamera tak berkualiti huahuahuaaa.

Terima kasih sekali lagi.

Korang ada ig?

Meh stalk IG @fn_callista

Terbaik weh gua cakap lu!!! Huh.

Okay, dah tu sajaaaa sekian terima kasih.

Salamualaikum!

Saturday, 12 March 2016

Meet someone who I never expected

Assalamualaikum gais!
I know you guys were really busy with your own life.
But i'm here to share my amazing, unpredictable and moment-to-die-for.

Aku tahu korang mesti ada artis pujaan ramai kan!

So, aku di sini nak cerita orang yang paling aku minat di kaca TV tetiba jumpa depan mata! Omaigod rasa macam nak terlompat-lompat.

GUESS WHO?

SYARUL RIDZWAN ! a.k.a SAHARUL RIDZWAN

Okaayyy, aku cerita dari awal aku jumpa this guy. Double triple mimple handsome gila okay! Anyway, aku jumpa dia dengan karangkraf kat shah alam tu. Mohon tahu ya. Aku malas nak google untuk korang bagi tahu tempat. Daa, banyak lagi kerja aku.

Here the story begin...

 Aku dengan kawan aku memang dah rancang lama nak pergi karangkraf tu. Yalah, gila tak excited nampak buku banyak-banyak dengan diskaun yang gila-gila? Lepas gian kot dah lama tak beli buku!

So, entah before hari tu, aku just scroll IG. Eh, tertengok kat IG karangkraf yang mengatakan Syarul ni datang sebab nak promosikan drama terbaru dia. Alah yang dengan Amyra Rosli tu. And yaa aku jumpa Amyra Rosli juga. Lawa gila hokey dia! Tapi, still aku tak minat sangat dia tu.

Okay, sambung.

Caption tak tulis pula bila dia datang. Karnival tu buka tiga hari. Aku pergi first day. So, aku tak mengharap sangatlah dia pergi. So, kitorang datang macam biasa. Uish ramai! Tak sabar nak serbu beli novel-novel yang ada! Dahlah kitorang memang kaki novel pun!

Masuk aje, dah excited nak pilih buku mana. Tapi, aku ada tengok ada sorang lelaki ni tengah belek buku. Tapi, macam ada ruang dan orang ramai berkumpul melengkung. Aku pelik ah. Asal mamat ni kan? Dah kenapa? Ingat dia siapa? Nak orang bagi dia ruang pula. Dah ah tua. (lol this is so funeeyyyhh kalau aku tahu tu dia tak terlintas aku nak kata dia tua HAHA)

Ni haa apa yang aku tengok. lol





TIME NI TANGAN AKU BERGEGAR OKAY NAMPAK DIA HAHA!

Bila tengok betul-betul ya rabbi syarul ridzwan rupanya!! Dah mula terlompat-lompat, terjerit dah masa tu. Apa kau rasa kalau jumpa orang yang kau minat gila, tengok dalam tv je and then tiba-tiba jumpa depan mata tak expect pun! Inilah nama dia jodoh tak tentu. Huhuhuhu. Nampak tak yang pakai topi putih tapi bukan yang merah tu. Yang depan tu. Haa itu Zul Huzaimy.

Okay, really aku nak tangkap gambar dengan dia, but tak berani. Bila dah berani, dia pula tengah busy! Ya rabbi sabar ajelah. Lepastu, nak tegur, eh dia main lari-lari pulaa! Dia balik awal aku rasa aaahhh entahlah. Tapi sedih gak ah tak dapat tangkap gambar dengan ZH :')

So, back to the story, lepas dia shoot, orang dah serbu dia. Aku and kawan aku pula bertikam lidah siapa nak cakap untuk selfie dengan dia. Ya ofc ah kan malu kot nak minta selfie! Maaaluu tahap gunung kinabalu! Then, dia ada shoot kat sebelah laa pula! Okay, kitorang sabar.

Shoot dia tengah berjalan. Lol jap aku send vid haha!


video

#ABAIKAN SUARA SUARA SUMBANG ITTEWW

Haa tengoklaah kalau dapat! Hahahahaah.

Bila dia habis je shoot tu, aku and kawan aku terus serbu dia!

Dapatlah selfie dua keping.

Time tu dah puas hati laa kira. Dapat selfie, dapat duduk sebelah dia. Huish bahagia je rasa! Haha. Lepastu, dia kena pergi kat meja sebab nak tanda tangan untuk orang yang beli buku Seindah Takdir Cinta. Both of them laa. Syarul and Amyra.


Apalagi, even tak beli buku, aku gigih juga pergi tangkap gambar dia. Biarlah berhimpit pun. Tapi, time ni tak ramai sangatlaah. Huhu alhamdulillah la kan.

Ha nah ini hasilnyaa!


HANDSOME? TAHU WEH TAHU HAHAHA


Haa ini aku nak cerita. Sepatutnya orang yang ada buku je ada kat situ. Memudahkan laa kira. Masalahnya aku malas nak beli buku. Aku jenis orang yang kalau drama dah ada kat tv, for what nak beli bukunyaa? Daa, benda sama aje okay even pengarah tukar sikit-sikit.

Bila dah habis orang kat depan. Sampai turn aku. Okay, dahlah tak ada bukunya lagi lepastu diri kat depan. Sebenarnya aku nak selfie berbatas meja macam orang selalu buat tu. Masalahnya aku malu. So, lagi malu bila dia cakap "Dah tak ada buku lagi dah?"

LOL TIME NI MEMANG AKU TERUS PERGI BELAKANG.

okay, lepastu pergilah round round cari buku. Sebenarnya nafsu aku nak beli buku dah habis daah bila nampak si syarul  tu. Rasa nak tengok aje dia tu. HAHAHA.

Nak dipendekkan cerita, aku beli jugalah buku fixi bertajuk TUHAN dan QISAS. Trilogi kepada MURTAD. Baju BUKU POJOK lawa doh nyesal aku tak beli. Setakat belek apa daapaat!

Hah, lepastu, diorang dah nak balik.

Aku tak puas selagi tak guna phone aku bergambor dengan dia. Ya ah tadi guna kawan aku punya.

Then, aku tegur, ya ah kena cepat orang asyik datang aje.

"Abang, nak selfie boleh?"

CHIA CHIA AKU PANGGIL DIA ABAANGG HAHAHAHAH

Okay, forget it and i took two picture with him!

Dia pakai spek and dia sebelah aku. Lol happy hakaakkk!

Time dia nak balik laa aku tangkap gambar dengan dia. Masa dia betul-betul nak balik tu, dia cakap bye bye. Lol aku and kawan akulah beria bye kat dia! HAHAHAHA kelakar gila okay.


Dah itu saja momen terindah aku buat masa ni. Huhu. Aku jumpa Ayda Jebat juga fyi! Tak sempat dengan dia perform lagu Pencuri Hati sebab aku dah balik masa tu.

Sekian sahaja. Lama dah aku nak taip benda ni cuma malas menggunung sangat!



Nota kaki: aku nak review satu buku ni. Baru habis baca. Hm let me think first. Bila eh nak review? HAHA malas la! But, i'll my best okay check it out xoxo!

Tuesday, 1 March 2016

Pemenang Giveaway Encik Kidal Updated

Assalamualaikum! Aku mengambil masa sikit buka blog ni untuk mengumumkan yang aku menang giveaway EK ni hah!

I am so happy bila 3 hari tak buka blog disebabkan exam sumatif satu ni, tiba-tiba Encik Kidal hantar mesej kat chat box mengatakan tahniah. Terus adrenalin aku naik hokey! Gembira punya pasal

Alhamdulillah aku akan dapat hadiah Planner A6



Sebenarnya aku dah tukar entry tu menjadi entry-suka-hati-aku disebabkan aku sedar yang aku ni tak menang. So, disebabkan sayang nak delete, so aku bukan entry tu menjadi entry blog bukan entry giveaway.

Boleh visit kat SINI

Jadi, aku mengucapkan terima kasih sangat-sangat disebabkan memberi peluang untuk aku menang giveaway ni. Alhamdulillah sangat!

Nanti bila dah receive hadiahnya, aku share okay! Lol, haha macam cakap dengan budak-budak.


Okay, itu sahaja. Aku nak study balik ni hah. Agama dengan Fizik okay besok.

Bila ada masa, aku akan update detik bersejarah aku jumpa bakal jodoh aku. HAHAHA. I mean my favourite actor lol haha. Nanti okay, nanti.

Sekian, bubye dan assalamualaikum! 

Search